Strona główna » Na bieżąco » Aktualności / wydarzenia » Archiwum » 2011 » Grudzień
Bądź na bieżąco z informacjami z Jarosławia, zostaw nam swój e-mail:

Aktualności / wydarzenia

Przedświąteczny tydzień na jarosławskim Rynku

W dniach 20-24 grudnia mieszkańcy Jarosławia mieli możliwość skorzystania z gorącego posiłku przygotowanego przez właścicieli jarosławskich restauracji w ramach programu „Bezpieczny Jarosław”, w trakcie realizowanej akcji „Gorący posiłek”.

W przedświątecznym tygodniu, w jednym z kupieckich wozów na jarosławskim rynku, wszyscy chętni otrzymali smaczną, gorącą zupę. W dzień Wigilii serwowano natomiast tradycyjny barszcz z uszkami oraz kapustę z grochem. Przedsięwzięcie koordynował Wydział  Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Urzędu Miasta. 

Serdeczne słowa podziękowania należą się  właścicielom restauracji, którzy nieodpłatnie przygotowali smaczne posiłki:

„Azjatycka"       - Tango Dinh Manh

„U Słowika"      - Tadeusz Słowik

„Piast"             - Marek Poździk

„Polonez"         - Zenon Niemczycki

„ADM"             - Artur Telega

Zakłady Przetwórstwa Mięsnego „Szarek"

PSS „Społem" w Jarosławiu, która zapewniła zarówno smaczny chleb ze swojej piekarni  jak też wigilijne uszka do barszczu, Piekarni Wilusz za udostępnienie pomieszczenia. Istotnej pomocy w formie nieodpłatnej emisji informacji dotyczącej przedsięwzięcia udzielił Agencja Reklamowa „Aleksandra" oraz PGKiM.

Wzorem roku ubiegłego w akcji wydawania gorących  posiłków, uczestniczyła młodzież należąca do Związku Strzeleckiego  „Strzelec" Jednostka Strzelecka 2025 z Jarosławia. W ramach akcji wydano ok. 600 posiłków. Zorganizowane po raz drugi przedsięwzięcie została bardzo dobrze przyjęta przez mieszkańców naszego miasta o czym świadczyły kolejki chętnych do skorzystania ze smacznych posiłków.

 

Wydział Bezpieczeństwa i Zarzadzania Kryzysowego 

Biuro Informacji i Komunikacji Społecznej
(23.12.2011 | aktualizacja 23.12.2011 11:58)
Fot. Archiwum UM
Archiwum
Listopad 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12