W przedświątecznym tygodniu, w jednym z kupieckich wozów na jarosławskim rynku, wszyscy chętni otrzymali smaczną, gorącą zupę. W dzień Wigilii serwowano natomiast tradycyjny barszcz z uszkami oraz kapustę z grochem. Przedsięwzięcie koordynował Wydział Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Urzędu Miasta.
Serdeczne słowa podziękowania należą się właścicielom restauracji, którzy nieodpłatnie przygotowali smaczne posiłki:
„Azjatycka" - Tango Dinh Manh
„U Słowika" - Tadeusz Słowik
„Piast" - Marek Poździk
„Polonez" - Zenon Niemczycki
„ADM" - Artur Telega
Zakłady Przetwórstwa Mięsnego „Szarek"
PSS „Społem" w Jarosławiu, która zapewniła zarówno smaczny chleb ze swojej piekarni jak też wigilijne uszka do barszczu, Piekarni Wilusz za udostępnienie pomieszczenia. Istotnej pomocy w formie nieodpłatnej emisji informacji dotyczącej przedsięwzięcia udzielił Agencja Reklamowa „Aleksandra" oraz PGKiM.
Wzorem roku ubiegłego w akcji wydawania gorących posiłków, uczestniczyła młodzież należąca do Związku Strzeleckiego „Strzelec" Jednostka Strzelecka 2025 z Jarosławia. W ramach akcji wydano ok. 600 posiłków. Zorganizowane po raz drugi przedsięwzięcie została bardzo dobrze przyjęta przez mieszkańców naszego miasta o czym świadczyły kolejki chętnych do skorzystania ze smacznych posiłków.
Wydział Bezpieczeństwa i Zarzadzania Kryzysowego